Sensiplan tijdens borstvoeding en overgang

Sensiplan kan worden gebruikt om tijdens perioden van hormonale veranderingen betrouwbaar zwangerschap te vermijden. Dit geldt voor de borstvoedingsperiode en de premenopauze. Er geleden dan speciale interpretatieregels. Voor deze bijzondere fasen in je leven kun je een apart consult volgen.


Tijdens de borstvoedingsperiode

Als je borstvoeding gaat geven na de geboorte van je kind, zal je vruchtbaarheid in de meeste gevallen pas langzaam terugkeren. Het moment waarop de vruchtbaarheid terugkeert is bij elke vrouw anders. Ook in deze periode kun je Sensiplan gebruiken, eventueel in combinatie met de Lactatie Amenorroe Methode (LAM). Het borstvoedingsconsult helpt om meer inzicht te krijgen in het verband tussen voeden en vruchtbaarheid.
Voor de borstvoedingsperiode zijn er speciale Sensiplan-regels die je in één individuele les van anderhalf uur aanleert. Deze begeleidingsles is mogelijk voor iedereen die al de Sensiplan-cursus gevolgd heeft. Eventueel kan het borstvoedingsconsult ook tijdens de Sensiplan-cursus gevolgd worden als de cyclus nog niet is teruggekeerd. We adviseren echter het borstvoedingsconsult in de laatste periode van de zwangerschap te volgen. Tijdens de borstvoedingsperiode kun je verder per e-mail feedback vragen van je consulent.

Individueel consult van 1,5 uur
Kosten: € 65,-
Inclusief reader met oefeningen


Tijdens de overgangsperiode

De overgangsperiode (tussen 40-60 jaar) vormt een bijzondere periode in het leven van de vrouw, deze heeft invloed op het totale lichamelijk en psychisch welbevinden. De premenopauze zijn de jaren voor de menopauze. De menopauze is de laatste bloeding van de vrouw. Na de menopauze is de vrouw onvruchtbaar. De laatste bloeding vindt bij 90% van de vrouwen tussen het 45e en 55e levensjaar plaats.
Wat de cyclus betreft zie je langzamerhand veranderingen optreden. De cyclus kan korter of juist langer worden, het cervixslijm verandert van kwaliteit. Ook zonder dat er iets aan de cycluslengte te zien is, kan er binnen de cyclus toch een andere verdeling van vruchtbare en onvruchtbare dagen zijn. Bij hele lange cycli mogen vrouwen overgaan op aangepaste Sensiplan-regels.
Als je nog niet bekend bent met de Sensiplan-regels dan kun je de gewone Sensiplan-cursus volgen gecombineerd met dit consult. Zie ook veel gestelde vragen.

Individueel consult van 1,5 uur
Kosten: € 65,-


Onze cursussen en consulten

Ervaringsverhalen van cursisten

Veelgestelde vragen

Meld je aan