Sensiplan Internationaal

De Duitse Arbeitsgruppe NFP is in 1981 opgericht door wetenschappers (zie pagina wetenschap voor artikelen en links) met o.a. als doel de bevordering van natuurlijke gezinsplanning in Duitsland door middel van studie en het ontwikkelen van materialen. Na haar oprichting werd een modelproject gestart. Dit ‘Forschungsprojekt NFP’ duurde van 1984-1991 en werd gefinancierd door het Bondsministerie van gezondheid. De wetenschappelijke tak van NFP – het Forschungsprojekt NFP – behoort tot op dit moment bij de afdeling voor gynaecologische endocrinologie aan de universiteit van Heidelberg. De wetenschappelijke tak van NFP is als samenwerkingspartner verbonden met de Malteser Arbeitsgruppe NFP.

De Malteser Arbeitsgruppe NFP zorgt voor de kwaliteit van de Sensiplan-materialen en het wetenschappelijk up-to-date houden ervan, de opleiding van Sensiplan-consulenten en de jaarlijkse nascholing, en de (internationale) opleiding van artsen en gynaecologen. De naam sensiplan® is als kwaliteitskeurmerk beschermd in oktober 2010. Dit is gedaan omdat er door de jaren heen veel verschillende ontwikkelingen en vernieuwingen zijn geweest in het veld van de natuurlijke methoden wat tot verwarring leidde wat betreft kwaliteit, bruikbaarheid en betrouwbaarheid van de beschikbare informatie. Sensiplan staat voor een methode van gezinsplanning gebaseerd op huidige evidence-based standaarden. Sensiplan is niet alleen in Europa beschermd, maar ook voor andere landen.

De Malteser Arbeitsgruppe NFP verleent de licentie aan NFP-organisaties om de naam sensiplan® te mogen gebruiken als aan criteria voldaan wordt. De consulentenopleiding moet worden gegeven door een gynaecoloog/arts en een psycholoog/pedagoog en de jaarlijkse nascholing voor consulenten moet georganiseerd worden, alsmede de organisatie in regiogroepen. Voor de vertaling van de boeken en materialen zorgen de individuele landen, onder controle van een beëdigd vertaler. De Malteser Arbeitsgruppe NFP biedt de organisaties in de partnerlanden geen financiële ondersteuning. Jaarlijks is er een internationale vergadering met de partnerlanden.

In Duitsland wordt een internationale teacher-training aangeboden die het mensen uit landen zonder NFP-organisatie mogelijk maakt om consulent te worden, dit programma is tevens te volgen door artsen waarmee zij Europese Creditpoints kunnen behalen.

In de VS en China wordt een begin gemaakt met een Sensiplan-organisatie. Inmiddels zijn in de volgende landen NFP-organisaties die Sensiplan aanbieden:

DuitslandVlaanderenFranstalig
(België / Frankrijk / Zwitserland)
SloveniëHongarije
Malteser Arbeitsgruppe NFP
Erna-Scheffler-Str. 2
51103 Köln
www.sensiplan.de
NFP-Vlaanderen
Boechoutselei 1
2640 Mortsel
www.nfp.be
www.sensiplan.be
Avenue Albert 52,
1190 Forest,
Belgique
symptothermie.info
www.sensiplan.siNeptun u. 68/a.
1158 Budapest
www.sensiplan.hu

European Congress on Fertility awareness-based Methods
Fertility awareness: back to basics

15 november 2024 in Leuven (België)

Meer informatie / more information