Sensiplan bij kinderwens

Wil je de kans op een natuurlijk ontstane zwangerschap vergroten, volg dan de Sensiplan-cursus bij kinderwens. Je leert alle ins en outs over jouw cyclus en weet precies de allervruchtbaarste dagen te bepalen die iedere cyclus verschillend kunnen liggen. Ook krijg je inzicht in andere factoren (o.a. leefstijl) die de gezamenlijke vruchtbaarheid kunnen bevorderen.

Veel stellen met kinderwens van wie de vrouw na één jaar onbeschermde gemeenschap nog niet zwanger is geworden, blijken met Sensiplan alsnog succes te hebben. Is er toch een medische behandeling nodig, dan kunnen jouw cyclusnoteringen helpen bij het stellen van de diagnose.
Stellen met kinderwens worden in een individuele cursus van drie bijeenkomsten begeleid en krijgen naar wens een half jaar persoonlijke begeleiding via telefoon / e-mail.

Individuele cursus, samen met partner
3 bijeenkomsten van 2 uur
Kosten: € 325,- (per koppel / per vrouw)
Inclusief hand- en werkboek Natuurlijk en zeker en digitale thermometer

Bij vrouwen neemt de vruchtbaarheid na het 30ste levensjaar merkbaar af met de leeftijd. Het duurt dan vaak langer voordat een gewenste zwangerschap optreedt. Als het na een jaar nog niet gelukt is om zwanger te raken spreekt men in de medische wereld van subfertiliteit. Toch kunnen veel stellen alsnog op een natuurlijke manier zwanger raken als er geen medische oorzaken gevonden zijn voor het uitblijven van een zwangerschap. In Nederland hebben we het zogenaamde ‘afwachtend beleid’: gewoon blijven proberen zwanger te raken, omdat er nog steeds een goede kans is op een natuurlijk ontstane zwangerschap. De Sensiplan-kennis over cyclus en vruchtbaarheid zorgt ervoor dat je je kansen optimaal kunt benutten en kan voor rust en acceptatie zorgen als een cyclus een keer minder goed verloopt.

Recent Duits onderzoek (samenvatting in het Nederlands) toont aan dat van stellen die langer dan één jaar, maar korter dan drie jaar ongewenst kinderloos zijn alsnog ongeveer de helft binnen acht maanden op natuurlijke wijze zwanger raakt, door gebruik van de Sensiplan-methode. Dit zonder belastende hormoonkuren etc., en tegen lagere kosten.
Uit onderzoek blijkt dat de meeste stellen met Sensiplan-kennis en goed getimede gemeenschap na 6 cycli zwanger zijn vanaf het moment van kinderwens (zonder subfertiliteit). Soms wordt gedacht dat timing stress kan opleveren doordat er druk op gemeenschap op bepaalde momenten wordt gelegd, uit bijgaand onderzoek blijkt juist het tegengestelde. Het is dus heel fijn als je de Sensiplan-kennis van te voren al hebt, je weet dan ook eerder of er eventueel iets anders aan de hand is.


De Christelijke zorgverzekeraar vergoedt de Sensiplan-cursus bij kinderwens in alle aanvullende verzekeringen.

Onze cursussen en consulten

Ervaringsverhalen van cursisten

Veelgestelde vragen

Meld je aan