De Sensiplan-cursus

Wil je betrouwbaar op een natuurlijke manier zwangerschap vermijden?
In de Sensiplan-cursus leer je (samen met je partner) alles over je cyclus, hormonen en vruchtbaarheid. Je leert de signalen die je lichaam geeft te observeren en te interpreteren met de eenduidige Sensiplan-regels. Zo weet je elke dag of je vruchtbaar bent of niet en kun je daar je intieme leven op aanpassen naargelang de aan- of afwezigheid van kinderwens.

De Sensiplan-cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten over een periode van ongeveer 3 à 4 maanden, met een facultatieve terugkombijeenkomst na een half jaar. De cursus wordt gegeven in kleine groepen van 2 tot 4 stellen (of vrouwen) tegelijk onder leiding van een gecertificeerde Sensiplan-consulent. We gebruiken het handboek Natuurlijk en zeker en het bijbehorende werkboek.
Tijdens de bijeenkomsten leer je hoe je de lichaamskenmerken kunt herkennen en de methode met zekerheid en zelfvertrouwen toepast. Gedurende de cursus hou je zelf drie eigen cycli bij, die je tijdens de persoonlijke begeleidingsmomenten met je consulent bespreekt.

Cursus in een kleine groep van 2-4 stellen of vrouwen
4-5 bijeenkomsten van circa 2,5 uur, inclusief persoonlijke begeleiding
Kosten: € 295,- (per koppel / per vrouw)
Inclusief hand- en werkboek Natuurlijk en zeker en digitale thermometer

Wil je je inlezen in de methode? Je kunt het handboek Natuurlijk en zeker hier bestellen.
De betrouwbaarheid van de methode is in wetenschappelijke studies in Duitsland aangetoond voor stellen die een Sensiplan-cursus bij een gecertificeerde consulent hebben gevolgd. Wij vinden het belangrijk dat gebruikers de maximale betrouwbaarheid van de methode behalen, daarom is het werkboek niet zonder de cursus verkrijgbaar.


Zorgverzekeraar Pro Life vergoedt de Sensiplan-cursus in alle aanvullende verzekeringen.

Ga naar veelgestelde vragen

Lees over betrouwbaarheid

Lees over ervaringen

Meld je aan voor een cursus