Nieuws

Nieuwe druk Natuurlijk en zeker!

Afgelopen jaar verscheen de nieuwe druk van ons handboek Natuurlijk en zeker. Nieuwe omslag en nieuwe foto’s aan de binnenzijde geven het boek een nieuwe look! In de loop van 2020 verschijnt ook de nieuwe editie van het bijpassende Werkboek. 

Het Handboek kun je los bij ons bestellen. Het Werkboek is onderdeel van de Sensiplan-cursus en is zodoende niet los verkrijgbaar. 

International Sensiplan® Teacher Training

Engelstalige consulentenopleiding / bijscholing voor artsen

Course block 1 in Cologne (Germany):
November 19-22, 2020  Thursday 3:00 pm until 7:00 pm, Friday 10:00 am until 5:00 pm, Saturday 10:00 am until 5:00 pm, Sunday 10:00 am, until 1:00 pm, in the evenings self-paced study phases

Course block 2 (online Course):
January 15-17, 2021 Course schedule: 09:00 am until 5:00 pm on all three days

More information

 

Prof. dr. med. Günter Freundl overleden
De Malteser Arbeitsgruppe NFP treurt om haar mentor en wegbegeleider Professor Dr. med. Günter Freundl, die onverwacht in juni 2019, in de leeftijd van 81 jaar in zijn geliefde bergen is gestorven. Door zijn bijzondere leiderschap over de wetenschappelijke kennis van de menselijke vruchtbaarheid en de vele door hem geïnitieerde wetenschappelijke studies heeft hij gedurende tientallen jaren het gezicht en de verbreiding van moderne natuurlijke gezinsplanning zowel nationaal als internationaal onderscheidend gemarkeerd.
 
Zijn medische studie deed hij in Würzburg, Bonn en Innsbruck, om aansluitend in 1973 zijn specialisatie in gynaecologie en verloskunde af te sluiten. Na een meerjarig verblijf in Afrika werd hij geneeskundig directeur van de stadsziekenhuizen en academische ziekenhuizen Düsseldorf-Benrath, wat hij bleef tot aan zijn pensionering in 2003.
 
Hij specialiseerde zich onder andere in de thema’s voortplantingsgeneeskunde en endocrinologie, promoveerde en kreeg het doceerrecht over de interactie tussen spermacellen en cervixslijm. Van daaruit ontstonden onder andere de onderzoeksprojecten Natuurlijke Gezinsplanning (NFP) op de universiteit van Düsseldorf, waar hij leiding aan bleef geven tot aan zijn dood.
 
Prof. Freundl behoort momenteel tot de bekendste wetenschappers op het gebied van Natuurlijke Gezinsplanning (NFP). Hij onderzocht met een team van geëngageerde collega’s onder andere de betrouwbaarheid van Sensiplan en vestigde de grootste NFP Cyclusdatabank ter wereld met 40.000 cycli en ongeveer 2000 vrouwen. Met behulp van deze databank werd naast de betrouwbaarheid van Sensiplan ook het seksuele gedrag in de vruchtbare periode en de veranderingen in de cyclus in de puberteit tot aan de overgangsjaren onderzocht.
 
Zijn sterven is een zeer groot verlies, niet alleen voor het werk, maar ook voor ons persoonlijk.