Vrouwen kiezen voor Sensiplan om heel uiteenlopende redenen

Lees hier meer over hun persoonlijke ervaringen met betrekking tot bijwerkingen of contra-indicaties hormonale anticonceptie, gezond en bewust leven, geloofsovertuiging, kinderwens, het effect op je relatie en ervaringen van consulenten.

Sensiplan Nederland
5.0
Based on 7 reviews
aangedreven door Facebook
Eleonore Bronswijk-Marmeuse
Eleonore Bronswijk-Marmeuse
2020-05-25T10:59:35+0000
Het was erg nuttig om de sensiplan-basiscursus te volgen. Ik heb enorm veel geleerd en raad de methode van harte aan.
Wendy de Waard - Erhardt
Wendy de Waard - Erhardt
2020-02-09T20:46:31+0000
Ik dacht dat ik alles al wist totdat ik de sensiplan cursus ging doen. Daar leerde ik nog meer over mijn lijf en mijn... cyclus. Ik dacht dat ik het temperaturen echt een gedoe zou vinden, maar dat is helemaal niet waar als je het even gewend bent.Ook met zwanger raken is sensiplan een fijn ‘systeem’ om je meer bewust te zijn.lees meer
Wendela Bonger
Wendela Bonger
2020-02-09T18:58:45+0000
Ik vind Sensiplan heel waardevol, het heeft me zo veel begrip van en bewondering voor mijn lichaam gegeven, verbinding... met mijn cyclus en daardoor met mezelf. Ik ben heel blij dat ik geen onnatuurlijke anticonceptie meer hoef te gebruiken! Ik raad het zeer aan.lees meer
Charon ten Donkelaar
Charon ten Donkelaar
2019-02-20T17:34:04+0000
Ik heb voor Sensiplan gekozen, omdat ik nieuwsgierig was naar mijn natuurlijke cyclus en wilde het niet meer... onderdrukken door de pil of het spiraal. De cursus was erg interessant, ik heb in de vier bijeenkomsten meer geleerd over mijn lichaam en vruchtbaarheid, dan in alle middelbare school biologie lessen bij elkaar. De consulent was zeer vriendelijk, ervaren en deskundig en het voelde prettig om zo open te praten over een onderwerp dat vaak nog in de taboe sfeer ligt. Er was een fijne balans tussen theorie en praktijk, waardoor ik al snel kon leren de methode toe te passen in mijn dagelijks leven. Ik heb mijn lichaam dankzij de cursus zoveel beter leren kennen en die verkregen kennis kan ik op meerdere gebieden van mijn leven toepassen. Ik vond het ook een meerwaarde hebben dat mijn man mee kon naar de cursus, dat heeft echt een verdieping gebracht in onze relatie. We zijn samen verantwoordelijk en dat geeft gevoelens van gelijkwaardigheid en verbondenheid.Ik heb nu bijna 12 cycli bijgehouden met behulp van de methode en ik ben nog elke dag dankbaar dat ik de cursus heb gevolgd. Ik voel me meer in verbinding met mijn lijf. Het toepassen van de methode gaat steeds meer als een automatisme en het geeft nieuwe inzichten over de invloed van mijn cyclus op mijn dagelijks leven. In de vruchtbare periode ben ik namelijk energieker, meer naar buiten gericht en socialer, terwijl ik vlak voor de menstruatie meer behoefte heb aan rust en een terugtrekkende beweging maak. Door Sensiplan ben ik me veel bewuster van deze invloeden en speel ik er beter op in. Hierdoor gaat het leven natuurlijker en vloeiender. En ik moet zeggen, het is best vermakelijk als ik mijn man aan tafel de cycluskaart zie bestuderen alsof hij een ingewikkelde wiskundige formule aan het oplossen is. Ik zou het iedereen aanbevelen, omdat het een methode is die de vrouwelijke cyclus ziet als waardevol in plaats van iets wat onderdrukt moet worden.lees meer
Maite De Wit
Maite De Wit
2018-08-16T21:15:40+0000
Ik zou graag zien dat deze manier van geboorteregeling veel meer bekend wordt. Ik vind het geweldig en het voelt zoveel... fijner dan al die hormonen.lees meer
Ramona van Silfhout
Ramona van Silfhout
2018-01-10T09:55:54+0000
Ik heb een hele fijne Sensiplan cursus gehad bij Guénaëlle de Graaf. Wat voelt het fijn en goed om geen hormonen meer... te gebruiken en te vertrouwen op wat mijn lichaam me vertelt. Ik ben heel blij dat ik nu zo natuurlijk om kan gaan met zowel conceptie als anticonceptie. 🙂lees meer
Sanne Bijlsma
Sanne Bijlsma
2016-01-08T14:55:49+0000
Guénaëlle de Graaf
Guénaëlle de Graaf
2015-05-31T10:39:45+0000
Hanne Boendermaker
Hanne Boendermaker
2015-05-27T20:06:43+0000
Klaartjevan Iersel
Klaartjevan Iersel
2015-03-02T20:36:23+0000
Volgende beoordelingen

Lees over betrouwbaarheid

Meld je aan voor een cursus

Handboek Natuurlijk en zeker