“Ik ben ervan overtuigd dat Sensiplan geholpen heeft om spontaan zwanger te worden.”

Mijn vriend had tijdens een vorige relatie te horen gekregen dat hij sterk verminderd vruchtbaar zou zijn. Hij had dan ook weinig hoop op een zwangerschap toen wij samen een kinderwens kregen. Na een aantal maanden ‘proberen’ zijn we gestart met een fertiliteitstraject in het ziekenhuis. Met al snel positief resultaat! We werden zwanger middels ICSI en kregen een prachtige zoon. 

Toen onze zoon ruim één jaar was begon ik me te verdiepen in hormonale anticonceptie en kwam tot het besluit géén hormonale anticonceptie meer te willen gebruiken vanwege de bijwerkingen en het onnatuurlijke karakter ervan. Ik liet mijn Mirena-spiraal verwijderen. Mijn vriend en ik bespraken opnieuw het onderwerp kinderwens en we besloten beiden er opnieuw voor te willen gaan. Dit keer zei mijn gevoel dat ik wilde afwachten of een spontane zwangerschap zou lukken. Een fertiliteitstraject voelde niet goed op dat moment. We hadden geen haast en ik wilde mijn lichaam de tijd geven weer in balans te komen na het gebruik van de Mirena-spiraal. Ik begon mij te verdiepen in mijn cyclus en kwam terecht bij Sensiplan. Ik kon al vrij snel starten met de cursus. Ik vond het ontzettend interessant en de bijeenkomsten waren ook erg gezellig! Ik kreeg direct zoveel inzicht in mijn cyclus én dus ook mijn vruchtbare fase. 

Een maand na het starten met de cursus en zes maanden na het stoppen met hormonale anticonceptie, raakte ik zwanger! We waren door het dolle heen en zo blij dat ons dit gegeven was. Ik ben ervan overtuigd dat Sensiplan geholpen heeft om spontaan zwanger te worden. Iets wat met momenten niet voor ons leek weggelegd gezien de voorgeschiedenis. 9 maanden later werd onze prachtige dochter geboren, voor ons een wonder!  We zijn blij dat Sensiplan op ons pad is gekomen en ons zoveel inzichten heeft gegeven. Deze kennis gun ik anderen ook! Inmiddels ben ik Sensiplan-consulent om de informatie van de Sensiplan-methode ook aan anderen te kunnen overbrengen.

Lauren en Rick