“Sensiplan heeft nog veel meer voordelen dan alleen gezinsplanning.”

Tijdens onze verloving hebben mijn man en ik Sensiplan gevolgd. We wilden graag een natuurlijke vorm van gezinsplanning en mijn moeder raadde ons Sensiplan aan, omdat zij de cursus vroeger ook gevolgd heeft. We hebben heel veel geleerd tijdens de lessen, vooral over hoe wonderlijk het vrouwelijk lichaam werkt! Het heeft mij veel inzicht gegeven in mijn eigen seksualiteit. Ik weet nu welke signalen mijn lichaam allemaal geeft en hoe ik die moet interpreteren. Hierdoor heb ik veel meer respect gekregen voor mijn eigen lichaam. Ongesteld zijn is niet meer een vervelende week in de maand, maar een teken dat mijn lichaam gezond functioneert en ik weet nu precies wanneer ik ongesteld word! Sensiplan heeft dus nog veel meer voordelen dan alleen gezinsplanning. Bovendien is het fijn om het samen als stel te volgen, omdat je samen nadenkt over hoe je je kinderwens wilt vormgeven en hoe je je seksualiteit vorm wilt geven. De lessen waren heel gezellig en we zijn goed persoonlijk begeleid. Sensiplan is een cursus met aandacht voor jou als persoon. Dat vind ik zo mooi. Elke vrouw is uniek en ook iedere cyclus. Elke vrouw zou deze cursus eigenlijk moeten volgen om meer kennis van en respect voor haar eigen lichaam te krijgen.

Charlotte