“Mijn huisarts gaf aan dat het lastig voor ons zou kunnen zijn om op natuurlijke wijze zwanger te raken.”

Als tiener had ik heel lange cycli (50-90 dagen) en ging op advies van de huisarts aan de pil. Hij gaf aan dat het lastig voor ons zou kunnen zijn om op natuurlijke wijze zwanger te raken. Daarom lieten mijn man en ik vrijwel direct na onze trouwdag de pil voor wat het was en dachten: als ik natuurlijk zwanger raak dan is dat alleen maar mooi meegenomen. Tien weken na onze bruiloft bleek ik zwanger van een tweeling.

Na de geboorte van onze gezonde dochters besloten we dat we wel iets van anticonceptie wilden gaan gebruiken. Ik wilde liever niet weer aan de pil. Ik ben van nature meestal vrolijk en zo voelde ik mij tijdens pilgebruik vaak niet (om over mijn libido maar te zwijgen :)..). Maar wat dan wel? Hoe ik bij Sensiplan kwam, weet ik eerlijk gezegd niet meer. Maar mijn man was ook snel overtuigd en ik dacht na de eerste cursusavond al: ik wil ooit de consulentenopleiding gaan doen! De cursus was zo leuk en informatief. Mijn cycli waren nog steeds vrij lang, maar er zat toch een duidelijk ritme en structuur in. Ik vond dat heel erg interessant en ook geruststellend om te zien. Zwanger raken van onze zoon lukte met behulp van Sensiplan binnen een paar maanden.

Het is zo mooi om een methode te hebben die inzicht geeft en die je kunt gebruiken zowel als anticonceptie, dan wel om juist de zwangerschapskansen te vergroten. Het is inmiddels al jaren routine en kost me nauwelijks tijd. Ik weet inmiddels precies wat mijn lijf wanneer doet en kan al heel vroeg in de cyclus voorspellen of ik een lange of normale cyclus heb die ronde. Ook weet ik al 2 weken van tevoren wanneer ik ongesteld ga worden. De methode zorgt ervoor dat we ons heel bewust zijn van vruchtbaarheid en hoe daarmee om te gaan. Ik ben best een beetje een controlefreak en daar past Sensiplan voor mij heel goed bij!  Inmiddels ben ik bezig met de consulentenopleiding mag ik mijn eerste cursus zelf gaan geven en hoop ik iets van mijn enthousiasme over de methode over te brengen op anderen.

Judith en Tim Klamer

Judith is consulente in Buitenpost (Friesland)