“Kiezen voor Sensiplan is écht een van de beste beslissingen die ik heb gemaakt in mijn leven.”

Na een ingrijpende periode in mijn leven wilde ik op alle fronten “back to basic”, terug naar de oorsprong, de natuur – en dus ook wat anticonceptie betreft. Dit ging geleidelijk aan; van stoppen met de anticonceptiepil na deze ruim 16 jaar lang geslikt te hebben tot de koperspiraal en uiteindelijk naar Sensiplan.

Vanaf het allereerste moment dat ik las over Sensiplan waren mijn interesse en nieuwsgierigheid gewekt. Hoe kon het dat ik hier niet eerder van had gehoord? Dat er een methode is waarbij je op geheel natuurlijke wijze, zonder externe hulpmiddelen in controle kunt zijn over je vruchtbaarheid?

Nog voordat ik zelf startte met de cursus wist ik dat ik zelf ook als consulente zou gaan werken, omdat ik andere vrouwen deze kennis, methode en zelfbeschikking niet wil onthouden… De Sensiplan-methode heeft mijn zelfvertrouwen vergroot.

Het verkrijgen van inzicht in mijn cyclus met de daarmee gepaard gaande lichamelijke (en mentale) veranderingen heeft me dichter bij mijzelf gebracht. Het heeft me geleerd om mee te bewegen met het ritme van de natuur, gehoor te geven aan dat wat ik nodig heb.

Pas na mijn dertigste heb ik mijn lichaam eigenlijk écht leren kennen. Kiezen voor Sensiplan is écht een van de beste beslissingen die ik heb gemaakt in mijn leven. Dit heeft de relatie met mijzelf zoveel verdieping gegeven, zowel op interpersoonlijk als seksueel vlak. Een cadeau aan mijzelf en dat gun ik iedere vrouw!

Ichelle van de Velde, consulente in Utrecht