“Hormonen, pillen, spiraaltjes en dat soort dingen voelden niet oké meer.”

Mijn man en ik hebben een aardige zoektocht gehad naar een bij ons passende vorm van anticonceptie. Veel vormen vielen voor ons af, omdat ze in onze ogen tegennatuurlijk zijn. Wij proberen in ons leven te onderzoeken hoe de natuur bedoeld is en daar waar het kan hier in mee te gaan. Hormonen, pillen, spiraaltjes en dat soort dingen voelden niet oké meer. Maar ook bij de natuurlijke methoden viel er veel af. Ik had namelijk een zeer onregelmatige cyclus en over het algemeen veel langer dan gemiddeld. Het gebruik van een cycluscomputertje viel daardoor voor ons ook af.

Onze hoop was toen gesteld op Sensiplan en hoewel het mij een heel mooie manier van anticonceptie leek, had ik aanvankelijk niet het idee dat het voor mij zou kunnen werken met een lange en aparte cyclus. Het tegendeel bleek waar! Alleen al het inzicht wat het mij gaf in mijn cyclus (die eigenlijk best wel ‘normaal’ bleek) was erg waardevol. Van een totale onzekerheid over mijn cyclus kreeg ik nu een duidelijke opbouw te zien tijdens het bijhouden van de kaarten. Ook bleek dat ik eigenlijk best een constante cyclus had gekregen, ook al was hij dan langer dan gemiddeld. En ik kan nu, terugkijkend, beter begrijpen waarom ik in het verleden meer onregelmatigheid heb gehad.

Ik gebruik Sensiplan nu een jaar en ik ben er erg blij mee. Geen vretend geweten meer omdat ik een anticonceptie gebruik waar ik niet achter sta, weer een stapje dichter bij de natuur.. en meer vertrouwen in de werking van mijn lichaam. 

Margriet Groeneveld