“Het fijne aan deze natuurlijke methode is dat je niet de risico’s loopt zoals bij veel andere vormen van anticonceptie.”

Sensiplan voelde voor ons als een hele logische methode om te gaan volgen en eenmaal geleerd, vergeet je het nooit! Een methode die de verantwoordelijkheid van onze gezamenlijke vruchtbaarheid bij ons allebei legt, sprak ons ook erg aan.

Ik vind het persoonlijk heel waardevol om te weten waar ik ben in mijn cyclus en wanneer ik vruchtbaar ben (of juist niet). Dit helpt me in zowel het dagelijks leven als met gezinsplanning. Het fijne aan deze natuurlijke methode is dat het een hele hoge betrouwbaarheid heeft en dat je niet de risico’s loopt zoals bij veel andere vormen van anticonceptie.

Ik was verbaasd dat wat ik leerde niet algemeen bekend was. In de al 15 jaar dat ik een menstruele cyclus had, had niemand mij dit ooit verteld! Daardoor werd ik enthousiast om naast Sensiplan-gebruiker ook Sensiplan-consulent te worden, zodat ik deze belangrijke informatie verder de wereld in kan helpen.
Als verloskundige vind ik het een verrijking van mijn beroep!

Dillon en Simone Stolz
Simone is consulente in Ede