“Ik zag er tegenop om hormonen te gebruiken.”

Ik heb de cursus in 2018 samen met mijn man gevolgd, nadat ik van vriendinnen had gehoord over Sensiplan en hun ervaringen hiermee. Andere vriendinnen vertelden over negatieve ervaringen met de pil en ik zag er tegenop om hormonen te gaan gebruiken. Dit leek een mooi alternatief. We vonden de cursus allebei interessant en besloten de methode te gaan gebruiken. De cursus heeft ons ook geholpen om ontspannen te praten over ons lichaam, onze seksualiteit en mijn cyclus. Mijn man staat helemaal achter het gebruik van deze methode en ondersteunt me ook door mij bijvoorbeeld te herinneren aan het meten van mijn temperatuur.

Al tijdens het volgen van de cursus werd ik enthousiast om de kennis die ik opdeed verder te verspreiden. Ik vond het fijn dat ik mijn lichaam beter leerde begrijpen. Ik ontdekte bijvoorbeeld dat het waarschijnlijk geen ‘urineverlies’ was waarvoor ik ooit naar de huisarts was gegaan, maar cervixslijm in mijn vruchtbaarste dagen. Ik ben ervan overtuigd dat er veel meer vrouwen en stellen zijn voor wie het heel waardevol is om hun lichaam en vruchtbaarheid nog meer te leren kennen en begrijpen. Ik vind het leuk om die kennis te delen en mensen daarin te begeleiden. Wel wilde ik graag eerst zelf in de praktijk zien dat de methode inderdaad werkt, voordat ik hem bij anderen zou promoten. Eind 2019 besloten we dat het een mooie tijd zou zijn om zwanger te raken. Dat ik toen snel zwanger werd, vormde voor mij een tweede bevestiging van de methode.

Na mijn bevalling volgden we de borstvoedingscursus en hoorden we dat er weer een consulentenopleiding zou starten. Die heb ik met veel plezier gevolgd. Wat is er toch veel over ons lichaam te ontdekken! Dat natuurlijke gezinsplanning nog zo vaak wordt weggezet als onbetrouwbaar, is voor mij ook een sterke motivatie om mij in te zetten om mensen kennis te laten maken met Sensiplan. Ik vind het zelf zo waardevol dat er een alternatief is voor alle bekende anticonceptiemiddelen!

Debora Verhoog  (consulente in Vleuten)