“Mede dankzij Sensiplan heb ik mijn PCOS onder controle.”

Voor mij was de anticonceptiepil een manier om van mijn zware menstruatiepijn af te komen. Dit bleek echter een pleister te zijn die mijn klachten juist erger heeft gemaakt. Toen ik stopte met de anticonceptiepil kwam mijn pijn helaas terug en nog heftiger. Dit voelde niet goed of normaal, het belemmerde mij in mijn dagelijks functioneren. Volgens de huisarts was de enige oplossing weer aan de pil gaan, maar hier geloofde ik niet in.

Ik kwam terecht bij Sensiplan en er ging een hele wereld voor mij open. Nu ik kon zien wat er in mijn lichaam omging zag ik dat mijn cyclus buiten de normale waarden viel. Ik ontdekte dat dit zou wijzen op Poly Cysteus Ovarium Syndroom (PCOS) en ben daarmee naar de huisarts gegaan. Als ik niet mijn temperatuur had bijgehouden was ik hier niet achter gekomen en had ik mijn diagnose niet gekregen. Dit voelde erg empowering, ik had zelf de controle over mijn lichaam!

Het mooie aan Sensiplan is dat je elke maand een overzicht hebt van hoe je lichaam functioneert. Dit heeft mij erg geholpen om de juiste stappen te zetten om mijn PCOS aan te pakken. Ik ben Sensiplan erg dankbaar. Deze kennis wil ik graag delen met andere vrouwen zodat ook zij zelf de controle kunnen hebben over hun eigen lichaam.

Cindy van der Horst (consulente in Nijmegen)