“Het leuke is dat je echt samen deze methode volgt en beiden betrokken bent.”

Wij kwamen op Sensiplan/NFP door het veranderen van mijn dieet. Omdat ik na de zwangerschappen wat zwaarder was en graag wilde afvallen zijn we beiden anders gaan eten. Ik viel zo goed af dat er hormonen vrijkwamen die opgeslagen waren in mijn lichaam dat de pil niet meer goed werkte en ik ineens spotting had tijdens het gebruik van de pil. De pil gebruikte ik al sinds mijn eerste menstruatie en daarbij ook vanwege migraine om de hormoonspiegel zo veel mogelijk constant te houden. Omdat we zo bezig waren met gezonde voeding vond Maarten het wel interessant om op zoek te gaan naar alternatieven voor het gebruik van hormonen. Zo kwam hij met het voorstel deze cursus te volgen. In eerste instantie moest ik wennen aan het idee, want stoppen met de pil. Aan de andere kant die werkte toch niet meer goed naar mijn idee dus met de pil was ook niet echt meer een optie. Dus hebben we de cursus besteld en zijn we online begeleid. In het begin van de cursus leken de cycluskaarten lastig maar als je de lessen hebt gehad snap je ze steeds beter en uiteindelijk is het leuk te zien dat je je eigen kaart goed kan snappen. We zijn nu een aantal maanden verder en worden steeds zekerder en zien dat de methode echt werkt. Het leuke is ook dat je echt samen deze methode volgt en beiden betrokken bent. En migraine heb ik niet meer gehad!

Marlies Rebel

Doordat we samen bezig waren met bewuster en gezonder leven kreeg ik zelf wat moeite met de hormonale anticonceptie. Ook doordat ik zag wat het met Marlies deed. In het verleden had ik weleens van Sensiplan/NFP gehoord maar dacht dat het wat omslachtig en ouderwets was. Maar nadat ik de site had bezocht en we samen de cursus hadden gevolgd verdween deze gedachte als sneeuw voor de zon. Ik ben blij dat we zijn overgestapt op een natuurlijke manier van (anti)conceptie. De cursusleidster heeft ons zeer goed begeleid en heel veel kennis met ons gedeeld. Het leuke is dat je het samen doet en ook als man hierin je verantwoordelijkheid draagt. En het allermooiste is dat Marlies geen migraine meer heeft!

Maarten Rebel