“De ‘Duitse degelijkheid’ en de onderzoeken die erachter zitten gaven vertrouwen.”

In het begin waren we twijfelachtig of we Sensiplan zouden gaan leren, maar de ‘Duitse degelijkheid’ en de onderzoeken die erachter zitten gaven vertrouwen. Fijn ook om jullie mening over apparaatjes te zien die het meten.
Ik gebruikte eerst de pil en ik merkte dat ik er veel emotieschommelingen van kreeg en ook hoorde ik dat je er allerlei ziektes van kon krijgen. Toen ben ik overgestapt op de Nuvaring die dat minder zou hebben maar dat werd later toch ook weerlegd. Daarna ben ik op zoek gegaan naar iets met minder hormonen: spiraal, eerst Mirena en daarna Kyleena omdat die nog minder hormonen had. Vooral van Kyleena kreeg ik veel gekke bijwerkingen zoals dat één borst ineens veel groter werd. Liefst wilde ik niks gebruiken, maar dat vond ik ook heel spannend. Iets medisch hebben als anticonceptie voelde als een soort zekerheid. En de slechte verhalen over natuurlijke anticonceptie die de ronde doen van mensen die toch zwanger waren geworden hielden me tegen. Uiteindelijk super blij dat ik overgestapt ben.

De informatie op de cursus was heel helder en duidelijk. Er was veel ruimte om alle vragen te stellen die we wilden en geen vraag was te gek. Onze consulente gaf veel vertrouwen en steun in het spannende proces van op ons lichaam vertrouwen en onze interpretaties. We voelen ons nu heel zeker in de methode en hebben dezelfde passie overgenomen die we delen met vrienden.

Josje en Raymond