“Anticonceptie is nu ook echt een gezamenlijk iets, dat werkt goed voor ons.”

Vanuit het verlangen naar anticonceptie zonder hormonen kwamen wij bij Sensiplan terecht.
We werden gekoppeld aan een consulente en na een kennismakingstelefoontje waren de lessen vlot ingepland. Onze eerste bijeenkomst kwam dichterbij, maar toen kwam Corona. Onverwacht voor beide partijen kon er geen ontmoeting plaatsvinden. Onze consulente kwam meteen met het voorstel om het dan online te proberen en al snel lagen de boeken, de thermometer en de lesmaterialen op de mat.
De eerste bijeenkomst via Zoom voelde onwennig. Met een onbekende over menstruatie, baarmoeder, eisprong en zaadlozingen praten was op zijn zachtst gezegd wel nieuw voor mij. Onze consulente stelde ons gelukkig al snel op ons gemak en we konden om de onwennigheden en awkward momenten lachen. Vanaf dat moment heeft het niet raar gevoeld om online, zowel via de lessen als via de app tussendoor, zulke intieme info te delen.

Tijdens de lessen was het af en toe zoeken naar online alternatieven voor de puzzels/tests/spelletjes die normaal tastbaar zijn. Ik moet zeggen dat wij daar weinig van gemerkt hebben, ik heb niet het idee dat ik iets heb gemist in dat opzicht. Daarbij lukte het, dankzij korte pauzes en veel vraag naar eigen inbreng, steeds goed om de aandacht erbij te houden.
Eindstand is dat wij de Sensiplan-methode zelfverzekerd kunnen toepassen. Als we het even niet weten hebben we een lieve, betrouwbare consulent die altijd klaar staat om mee te kijken en te helpen.
De hele ervaring heeft me veel minder awkward gemaakt over het hele onderwerp, en heeft ervoor gezorgd dat ik dichter bij mijn lijf sta. Daar ben ik heel dankbaar voor.
Wat ik leuk vind aan de benadering van onze consulent is ook dat ze ons echt stimuleerde het samen te doen. Mede hierdoor werd het echt iets van ons en gingen we zelf goed nadenken over hoe we zouden gaan samenwerken. Anticonceptie is nu ook echt een gezamenlijk iets, dat werkt goed voor ons.
Al met al zijn wij superblij dat we de keuze voor Sensiplan hebben gemaakt!

Isa en Jordi