“Sensiplan heeft mij dichter in contact gebracht met mijn persoonlijke ritme en natuur.”

Sinds 2014 volg ik de sensiplan® methode. Dit heeft mij dichter in contact gebracht met mijn persoonlijke ritme en natuur. In het begin vond ik het spannend om het bekende – de meer gebruikelijke anticonceptiemiddelen – los te laten. Ik wilde graag een verandering maar ervoer ook angst voor het onbekende. Destijds had ik een vaste partner, we volgden samen de basiscursus bij een gecertificeerd consulent in de buurt. Het voelde goed om samen meer de verantwoordelijkheid te dragen. Uiteindelijk bracht het relationeel ook verdieping, doordat er een dialoog op gang kwam en er daardoor meer wederzijds begrip ontstond.

Sensiplan geeft mij inzicht in mijn vruchtbaarheid en daardoor ook een persoonlijke bewustwording. Bijvoorbeeld welke fasen er in een menstruatiecyclus zitten en hoe dit zich verhoudt ten opzichte van vruchtbare dagen, energieniveau,  het naar buiten treden of wanneer de focus meer naar binnen gericht is. Ik begin gemakkelijker een gesprek over welke keuzes ik maak op het gebied van de (gedeelde) vruchtbaarheid en wat mijn verlangens zijn.

Giulietta van Tongeren