“We wilden niet het medische traject in en toen kwam ik uit op Sensiplan.”

Wij zijn 4 jaar getrouwd en hadden een sterke kinderwens. Alleen mijn cyclussen waren zo lang (50-60 dagen) dat ik nooit wist wanneer ik ongesteld werd. Daarnaast is vruchtbaarheid bij alle vrouwen in mijn familie een lastig verhaal. Toch hebben alle vrouwen ook kinderen gekregen dus ik wist dat er een mogelijkheid moest zijn.
We wilden niet het medische traject in en toen kwam ik uit op Sensiplan. Dit sprak ons aan omdat het om natuurlijk anticonceptie ging.
We kregen als stel een aantal consults waarin heel helder werd uitgelegd hoe het vrouwelijke lichaam werkt.
Hierdoor begon ik langzaam inzicht te krijgen in mijn cyclus. Het kostte mij wel veel moeite om de structuur van het slijm te herkennen maar de temperatuur gaf wel een helder beeld van wanneer de eisprong was geweest.
Na 3 cyclussen bleek ik in verwachting!