“Eigenlijk is het best vreemd dat zoveel mensen seks hebben en zo weinig mensen bezig zijn met vruchtbaarheid en seksualiteit.”

Na ruim 1 jaar slechte ervaringen met de pil gehad te hebben (migraine, stemmingswisselingen en extra gewicht) ging ik op zoek naar andere opties want hormonen kwamen erbij mij niet meer in! Eerst kwam ik uit op de Ladycomp maar die was niet beschikbaar. Na verder onderzoek kwam ik Sensiplan tegen. Eerst was ik sceptisch omdat ik een cursus moest volgen en moest investeren, ook mijn vriend was niet direct enthousiast. Uiteindelijk vond ik wat recensies en besloot ik het te doen. Ik had een hele vriendelijke consulente die één-op-één cursus geen probleem vond. En 2 maanden later startten mijn vriend en ik in januari 2018 met de basiscursus.

Er kwam best veel nieuwe informatie op ons af als koppel maar we waren samen gemotiveerd om dit onder de knie te krijgen en raakte veel aan de praat over de hoe’s en wat’s. De tweede en derde les gingen al makkelijker ook kon ik mijn consulente altijd via Whatsapp bereiken met vragen.
Ik vond het leuk om de veranderingen van mijn lichaam te herkennen en interpreteren, dit heeft de relatie met mijn eigen lichaam verbeterd en versterkt. Ook de communicatie met mijn vriend kwam op een nieuw level.
Na 1,5 jaar Sensiplan te hebben toegepast en nog even enthousiast besloot ik de opleiding te gaan volgen omdat dit DE methode voor vrouwen én koppels is die de vrouwelijke cyclus en haar lichaam beter willen begrijpen en op natuurlijke manier geboorteregeling willen toepassen!
De sympto-thermale methode moet voor mij meer de wereld in verspreid worden! 

Maartje Fioole (consulente in Schijf)

De lesstof en het lesmateriaal waren overzichtelijk met het werkboek, handboek en de grote afbeeldingen. We hadden ook een leuke consulente die persoonlijk bij ons kwam.
Voor mij was het een groot voordeel dat ik niet aan mijn partner hoefde te vragen of zij hormonen zou willen slikken. Deze methode geeft daardoor meer vertrouwen in elkaar. Het zorgt dat we elke maand opnieuw een bewuste keuze kunnen maken voor of tegen een zwangerschap, ook al is dat soms best gevaarlijk met de trillende eierstokken van mijn vriendin bij het zien van babies.
Eigenlijk is het best vreemd dat zoveel mensen seks hebben en zo weinig mensen bezig zijn met vruchtbaarheid en seksualiteit. Voor onze relatie is Sensiplan een verrijking.
Ik zou het zeker weten mensen aanraden!

Thomas de Groot (partner van Maartje)