“Mijn cyclus is altijd al onregelmatig geweest. En met onregelmatig, bedoel ik dan ook écht onregelmatig, variërend van 28-60 dagen.”

Mijn cyclus is altijd al onregelmatig geweest. En met onregelmatig, bedoel ik dan ook écht onregelmatig, variërend van 28-60 dagen. Wat ik hier met name vervelend aan vond, is dat ik nooit wist wanneer ik mijn menstruatie zou krijgen.

Tijdens mijn opleiding tot verloskundige kwam ik in aanraking met Sensiplan. Ik wist al vrij snel dat ik de Sensiplan-cursus wilde gaan doen. Ik wilde geen hormonale anticonceptie gebruiken en met Sensiplan hoopte ik inzicht te krijgen in mijn cyclus.

Sensiplan heeft mij het vertrouwen in mijn eigen lichaam gegeven. Ondanks een onregelmatige cyclus kan ik Sensiplan prima toepassen en weet ik wanneer ik mijn menstruatie krijg. Vanaf het moment dat ik Sensiplan gebruikte, heb ik me geen zorgen meer gemaakt als mijn cyclus 60 dagen duurde. Ik zag dat dit te maken had met bijvoorbeeld stress of het onregelmatige werken.

Wat ik het mooiste vindt aan Sensiplan-consulent zijn, is dat vrouwen hun eigen cyclus leren begrijpen. Als verloskundige zie ik hier vooral ook de meerwaarde van in voor stellen die juist een kinderwens hebben.

Hanna den Hartog (consulente in Alphen a/d Rijn)