“Ik heb zoveel beter contact gekregen met mijn lichaam en de hormonale veranderingen gedurende de cyclus.”

Wij zijn allebei blij en dankbaar dat Sensiplan op ons pad is gekomen. Ik had voor de derde keer op rij gekozen voor een Mirena-spiraaltje als vorm van anticonceptie. Hoewel ik een tevreden gebruikster was, voelde ik me er niet helemaal happy mee. Een gezonde geest en een gezond lichaam zijn speerpunten in ons leven en een onderzoek van Erasmus MC naar verhoging van cortisol-waarden onder Mirena-gebruiksters was voor mij de laatste duw die ik nodig had om een passend en betrouwbaar alternatief te gaan zoeken. 

Sensiplan draagt op een fijne manier bij aan mijn gezondheid. Ik heb zoveel beter contact gekregen met mijn lichaam en de hormonale veranderingen gedurende de cyclus. Met groeiende bewondering en respect kijk ik nu naar mijn lichaam. De basiscursus volgen is essentieel geweest in de zekerheid die ik nu met mijn partner heb in het toepassen van de methode als anticonceptie.

Na de basiscursus kon ik het wel van de daken schreeuwen: elke vrouw heeft het recht te weten dat deze methode bestaat en haar lichaam en cyclus te leren kennen en er contact mee te maken. Ik geef mijn fascinatie voor het vrouwelijk lichaam met enthousiasme door aan mijn cursisten.

Marieke (consulente in Almere) en Nico Driebergen