“Ik was sceptisch omdat natuurlijke anticonceptiemethoden aan mij als minder veilig waren voorgespiegeld.”

Dat ik mijn eigen lijf en cyclus zo goed zou kunnen leren kennen in vier avonden, wist ik niet toen ik als deelnemer begon aan Sensiplan. Ik was sceptisch omdat natuurlijke anticonceptiemethoden aan mij als minder veilig waren voorgespiegeld. Het vertrouwen in mijn lichaam was laag, ik heb veel uiteenlopende problemen gehad door PCOS en hevig bloedverlies. Maar ik had een diepe behoefte om mijn lichaam haar natuurlijke ritme te kunnen laten volgen. De nieuwsgierigheid won het van de twijfel. Geheel tegen wat meerdere gynaecologen mij hebben gezegd in kan ik dus wel degelijk functioneren zonder hormonen. Ik heb het vertrouwen terug gewonnen. 

De cursus werd heel begrijpelijk hapklaar gebracht en ik kon er direct mee aan de slag. Hoe is het mogelijk dat ik al deze dingen nooit over mijn eigen lichaam te weten ben gekomen? Dit mag elke vrouw (én elke man!) weten. Mijn vriend stond gelijk achter mij toen ik Sensiplan wilde gaan doen. Hij ging met plezier mee. We hebben er als stel veel plezier van. Ik zie alleen maar voordelen, daarom heb ik gelijk de eerste avond als deelnemer besloten dat ik de consulentencursus zo snel mogelijk zou doen. Het schriftelijk examen heb ik gehaald, dus nu mag ik cursus geven. 

Ik leef nu met mijn cyclus in plaats van er tegen. Ik ben heel blij dat ik bewust voor een natuurlijke methode heb kunnen kiezen en dat ik me vrij heb kunnen maken van hormonale anticonceptie. 

Mimi Lodewijks (consulente in Enkhuizen)