“Wat ik heel mooi vind aan de methode is dat je als vrouw je lichaam goed leert kennen en zorg draagt voor je lichaam.”

Wij zijn nu een jaar getrouwd. Vanaf het begin van ons huwelijk gebruiken wij Sensiplan als methode voor anticonceptie. Vanaf de eerste periode van onze relatie waren wij het er allebei over eens dat we niet de pil wilden gebruiken of een andere vorm van anticonceptie die invloed heeft op mijn cyclus.

Wij hebben getwijfeld om de methode zelf (uit een boek) te leren of een cursus te volgen die NFP-Nederland aanbiedt. We hebben contact gehad met de Sensiplan-consulente uit onze regio. Deze raadde ons aan om de cursus te volgen om de methode goed te leren beheersen. Het volgen van de cursus en met de consulente en medecursisten in gesprek te kunnen gaan heeft er voor gezorgd dat wij onze vragen konden stellen en de methode goed hebben leren beheersen.

Wat ik heel mooi vind aan de methode is dat je als vrouw je lichaam goed leert kennen en zorg draagt voor je lichaam in tegenstelling tot veel andere anticonceptiemiddelen. Daarnaast zorgt het er in onze relatie voor dat we communiceren wanneer we wel of niet kunnen vrijen. Het is fijn om hier samen over te praten en naast het vrijen ook zorg de dragen voor elkaars gezondheid.

Door gebruik te maken van condooms in de vruchtbare periode overbruggen wij de periode dat we vruchtbaar zijn. Hierdoor is de periode dat we niet kunnen vrijen niet te lang. Wat ons betreft is NFP/Sensiplan gezond voor ons lichaam en voor onze relatie en daarom een hele goede methode voor anticonceptie!

Wouter en Joukje