“Mijn cyclus was nog erg onregelmatig, maar toch gaf de kennis van Sensiplan mij houvast om mijn cyclus te leren kennen.”

Ik had al verschillende vormen van hormonale anticonceptie geprobeerd waar ik mij mentaal niet goed door voelde. Toen ik hoorde over natuurlijke vormen van anticonceptie kwam ik bij de website van Sensiplan terecht. Ik was meteen enthousiast over de cursus. Mijn cyclus was nog erg onregelmatig, maar toch gaf de kennis van Sensiplan mij houvast om mijn cyclus te leren kennen. Met een onregelmatige cyclus kun je de regels van Sensiplan toepassen, het vraagt iets meer aandacht en doorzettingsvermogen, maar geeft ook extra veel houvast. Inmiddels is mijn cyclus regelmatig geworden en vraagt de methode minder aandacht.

Door Sensiplan ben ik heel bewust van mijn cyclus, dat maakt mij bewust van mijn lichaam en leert mij samen te werken met mijn hormonen i.p.v. er tegenin. In het begin moest ik leren vertrouwen op mijn eigen lichaam en de methode, maar doordat ik het biologisch process van de cyclus zo goed uitgelegd kreeg voel ik mij nu zeker bij het gebruik van Sensiplan als anticonceptie. Ik wilde consulent worden omdat ik geloof dat vrouwen die Sensiplan gebruiken zelfverzekerder worden. I.p.v. je natuurlijke hormooncyclus te onderdrukken wordt de hormooncyclus onderdeel van je leven, het geeft structuur, vertrouwen en zekerheid. Daarbij vind ik het heel geruststellend dat Sensiplan ook te gebruiken is bij kinderwens. Ik weet nu dat mijn cyclus gezond is, als ik besluit om kinderen te krijgen ondersteunt de kennis van Sensiplan mijn wens. Ik kan mijn leven niet meer voorstellen zonder Sensiplan en droom van een wereld waarin Sensiplan basiskennis is voor iedereen. 

Nora Jongen (consulente in Maastricht)