“Mijn man weet nu net zoveel af van mijn cyclus als ik.”

Wij zijn een man van 30 en een vrouw van 29 jaar. Op dit moment bijna 4 jaar getrouwd. In 2011 hebben we de Sensiplan-cursus gevolgd. Dit op advies van een seksuoloog. Ik (de vrouw) heb hormonale klachten vanaf mijn vijftiende, het moment waarop de menstruatie begon. Met name buikpijn en tussentijds bloedverlies. De gynaecoloog waarbij ik vanaf m’n negentiende onder behandeling kwam wist geen oorzaak, dus adviseerde een anticonceptiepil. Deze anticonceptiepil gaf veel hormonale rust, maar er kwam een moment waarop we wilden stoppen met de pil. Vanaf dat moment begonnen de klachten weer. Toen waren we inmiddels getrouwd. Omdat we bij de gynaecoloog geen zicht kregen op de oorzaak van deze klachten hebben we de onderzoeken daar tijdelijk stopgezet en gesprekken aangevraagd bij een seksuoloog. Met resultaat, deze gesprekken hebben ons psychisch en lichamelijk dichter bij elkaar gebracht. Hij adviseerde ons Sensiplan, om inzicht te krijgen in mijn cyclus.

Sensiplan heeft ons niet teleurgesteld! We zijn heel blij dat we deze cursus hebben gedaan. We weten nu hoe we de lichamelijke signalen kunnen waarnemen, en hoe we ze moeten interpreteren. Het ging er gedurende de 4 cursusavonden heel ontspannen aan toe, ‘gewoon’ aan de keukentafel. Er was alle ruimte voor het stellen van vragen en de uitleg was helder. Door de oefeningen samen te doen en daarna te bespreken met de consulente konden we het geleerde goed onthouden en thuis gelijk in de praktijk brengen. SAMEN! Dat vonden wij heel belangrijk, je vult elkaar zo mooi aan! Mijn man weet nu net zoveel af van mijn cyclus als ik. Samen alle huiswerkopdrachten maken, de teksten doorlezen, en nu nog steeds dagelijks meten, noteren en interpreteren.

Deze cursus is een aanrader voor ieder echtpaar, vooral voor diegenen die vragen hebben over het verloop van hun cyclus en die hier zelf niet uitkomen. Onze kinderwens is nog niet vervuld, momenteel zijn we onder behandeling bij een gynaecoloog. Daar kunnen we iets laten zien, namelijk onze ingevulde cycluskaarten! Voor de arts is dit verhelderend en hij kan gerichter zoeken naar het probleem. Wij ervaren dat het dagelijks invullen van de cycluskaart rust geeft omdat we per dag het verloop in de cyclus kunnen zien.

Anoniem