“Ik kies voor natuurlijk mezelf zijn en ik gun alle vrouwen de kennis en kracht om dat ook te doen.”

Meteen vanaf het begin was ik enthousiast over de basiscursus Sensiplan. “Dit zou iedereen op school moeten leren!” heb ik vaak gedacht. Daarbij werd de cursus op een fijne manier gegeven en zat de cursus gewoon goed in elkaar.

Ik ben bij Sensiplan uitgekomen omdat ik geen hormonen meer wilde gebruiken. Ik wilde ook niets kunstmatigs in mijn lichaam dat er niet hoort. Na een hele medische geschiedenis met endometriose kies ik nu liever voor de natuurlijke weg. Ook ik heb jarenlang de pil geslikt zonder er vraagtekens bij te zetten. Ik voelde me in die periode alsof ik met mijn hoofd in een wolk zat en ben ook een tijdje depressief geweest. Maar vooral leek het alsof ik de verbinding met wie ik was, was kwijtgeraakt. In hoeverre dat door de pil kwam, is lastig te zeggen, maar ik ben ervan overtuigd dat het zeker een rol heeft gespeeld.

Vóór Sensiplan probeerde ik LadyComp: een computertje dat je vertelt wanneer je vruchtbaar bent. Maar dat viel me erg tegen. De thermometer lijkt niet goed te meten en je kunt foutmetingen of uitschieters er niet uithalen. Dat deed me vooral realiseren dat ik ZELF mijn cyclus en vruchtbare periode wilde kunnen interpreteren in plaats van afhankelijk te zijn van een apparaatje (of app). Dat vind ik ook het sterke van Sensiplan. Sensiplan geeft je de sleutel in handen om zelf betrouwbaar je vruchtbare periode te kunnen vaststellen. Als je ervoor durft te kiezen om die verantwoordelijkheid zelf te dragen, is Sensiplan een prachtige methode.

Ik kies voor natuurlijk mezelf zijn en ik gun alle vrouwen de kennis en kracht om dat ook te doen. Daar wil ik graag voor gaan staan en daarom heb ik de consulentenopleiding gevolgd; zodat ik vol enthousiasme aan de vrouwen en stellen die er klaar voor zijn deze – in mijn ogen – cruciale kennis door kan geven.

Marie-José van Rijn (oud-consulent)

Interview met Marie-José in ForYou Magazine