“Ik heb in de vier bijeenkomsten meer geleerd over mijn lichaam en vruchtbaarheid, dan in alle middelbare school biologie lessen bij elkaar.”

Ik heb voor Sensiplan gekozen, omdat ik nieuwsgierig was naar mijn natuurlijke cyclus en wilde het niet meer onderdrukken door de pil of het spiraal. De cursus was erg interessant, ik heb in de vier bijeenkomsten meer geleerd over mijn lichaam en vruchtbaarheid, dan in alle middelbare school biologie lessen bij elkaar.

De consulent was zeer vriendelijk, ervaren en deskundig en het voelde prettig om zo open te praten over een onderwerp dat vaak nog in de taboe sfeer ligt. Er was een fijne balans tussen theorie en praktijk, waardoor ik al snel kon leren de methode toe te passen in mijn dagelijks leven. Ik heb mijn lichaam dankzij de cursus zoveel beter leren kennen en die verkregen kennis kan ik op meerdere gebieden van mijn leven toepassen. Ik vond het ook een meerwaarde hebben dat mijn man mee kon naar de cursus, dat heeft echt een verdieping gebracht in onze relatie. We zijn samen verantwoordelijk en dat geeft gevoelens van gelijkwaardigheid en verbinding.

Ik heb nu bijna 12 cycli bijgehouden met behulp van de methode en ik ben nog elke dag dankbaar dat ik de cursus heb gevolgd. Ik voel me meer in verbinding met mijn lijf. Het toepassen van de methode gaat steeds meer als een automatisme en het geeft nieuwe inzichten over de invloed van mijn cyclus op mijn dagelijks leven. In de vruchtbare periode ben ik namelijk energieker, meer naar buiten gericht en socialer, terwijl ik vlak voor de menstruatie meer behoefte heb aan rust en een terugtrekkende beweging maak. Door Sensiplan ben ik me veel bewuster van deze invloeden en speel ik er beter op in. Hierdoor gaat het leven natuurlijker en vloeiender. En ik moet zeggen, het is best vermakelijk als ik mijn man aan tafel de cycluskaart zie bestuderen alsof hij een ingewikkelde wiskundige formule aan het oplossen is. Ik zou het iedereen aanbevelen, omdat het een methode is die de vrouwelijke cyclus ziet als waardevol in plaats van iets wat onderdrukt moet worden.

Charon ten Donkelaar