“De stress die ik nog niet bewust beleefde, was al wel zichtbaar in mijn cyclus.”

We hadden eerst een aantal maanden mijn cyclus bijgehouden als anticonceptie. Toen we een kinderwens kregen, gebruikten we de methode om de vruchtbare dagen te kunnen zien. Nou was al snel duidelijk dat mijn luteale fase (dus de fase na de eisprong) erg kort was. Dat betekent dat een mogelijke bevruchte eicel niet genoeg tijd heeft om in te nestelen. Mijn consulente gaf aan dat dat mogelijk te maken had met stress of drukte.

Pas na een aantal maanden kwam ik er zelf ook achter dat ik inderdaad wat teveel stress en drukte in mijn leven had, en kwam in ziekteverlof thuis. Nadat ik mijn lichaam meer rust heb kunnen geven, ben ik vrij kort daarna zwanger geworden.

Hoe bijzonder dit was heb ik mogen terugzien: de stress die ik nog niet bewust beleefde, was al wel zichtbaar in mijn cyclus en dus in mijn lichaam. Een extra reden om Sensiplan te doen, om zo bewust te leven met je lichaam en de signalen die dit afgeeft.

Anoniem, 28 jaar.