“Het leek mij erg leuk om deze mooie en natuurlijke methode aan anderen te leren.”

Nadat mijn man en ik de Sensiplan-cursus gevolgd hadden en we op de laatste cursusavond een evaluatieformulier invulden waarbij gevraagd werd of we zelf wat voor Sensiplan wilden betekenen, was ik direct enthousiast. Het leek mij erg leuk om deze mooie en natuurlijke methode aan anderen te leren. Zodra er een nieuwe consulentencursus ging starten heb ik me aangemeld.

Ik wist van tevoren niet goed wat ik kon verwachten van de consulentenopleiding, maar tijdens de eerste cursusdag klikte het direct goed met de cursusleiders en de andere cursisten. Voor elke cursusdag kregen we huiswerk op wat bestond uit het doorlezen van (Nederlandse) informatie en achtergronden over de mannelijke en vrouwelijke geslachtsorganen, voorbehoedsmiddelen, pedagogische vaardigheden, verschillende cyclusvormen enz. Ook maakten we oefeningen uit het oefenboek. Het praktijkgedeelte werd ook niet vergeten, want elke cursusdag gaf iemand een stukje ‘Sensiplan-cursus’ zoals je dat ook zou geven aan andere stellen. Dat was erg leerzaam maar vooral ook heel leuk om iedereen bezig te zien.

Het allerleukste van de consulentenopleiding was natuurlijk het geven van de eerste cursus aan anderen… De stage, waarbij je aan 3 echtparen de Sensiplan-cursus geeft, onder begeleiding van een tutor. Het is echt heel erg boeiend om de methode aan anderen te leren. Ik merkte dat mensen zich verwonderden over de signalen en observaties van hun lichaam waarmee ze hun vruchtbare en onvruchtbare dagen kunnen vaststellen. Ook was het heel leuk om hen te begeleiden bij de vragen die ze hadden of de dingen waarbij ze tegenaan liepen tijdens het aanleren van de methode.

Qua tijdsplanning en drukte rondom de consulentencursus vond ik het heel goed te doen. Je weet ruim van tevoren wat er van je verwacht wordt qua huiswerk en opdrachten, en je kunt natuurlijk zelf inplannen wanneer je dat doet. Het leren voor het examen was best even veel, maar het is ideaal om alles te leren want daar heb je echt profijt van tijdens de cursusavonden. Al met al vind ik de consulentenopleiding (en het worden van gediplomeerd consulent) een echte aanrader, direct aanmelden zou ik zeggen…!

Marlene Vlastuin (Consulente in Veenendaal)