“Sensiplan is zo empowering voor vrouwen! Ik wens het elke vrouw toe.”

Op aanraden volgde ik de cursus Sensiplan, omdat de vrouwelijke cyclus mij enorm boeit. Ik ben zo blij dat ik Sensiplan heb leren kennen! Nu weet ik precies en heel zeker wanneer we kunnen vrijen zonder condoom. Dat is al ontzettend fijn en ontspannen. Nog belangrijker vind ik dat ik mijn lijf beter ken en begrijp. Voorheen was ik me totaal niet bewust van mijn cervixslijm en wat het betekende. Nu is het leuk om te volgen hoe mijn cervixslijm eruitziet en voelt en wat dat betekent in relatie tot mijn vruchtbaarheid.

Op mijn 47e ben ik Sensiplan gaan leren. Laat? Misschien, maar nu heb ik toch mooi een paar jaar mijn cyclus in beeld kunnen brengen en kan ik prachtig volgen wat er gebeurt in het climacterium, de overgang. Dan worden de cycli korter en langer en wordt het steeds belangrijker dat ik zeker weet of ik vruchtbaar ben of niet, om intiem te kunnen genieten. Heel boeiend! En heel handig, mocht ik ooit naar een gynaecoloog moeten, dan heb ik mijn cycluskaarten om te laten zien. 

Sensiplan is zo empowering voor vrouwen! Ik wens het elke vrouw toe. Eigenlijk moet het in de basis zorgverzekering vergoed worden zodat elke vrouw de cursus kan volgen. En daarmee haar lichaam en haar vruchtbaarheid beter begrijpt. Pas na het volgen van de Sensiplan cursus de pil of een andere vorm van anticonceptie vergoeden. Want als je Sensiplan hebt gevolgd heb je de pil misschien niet eens nodig of wil je hem niet eens meer. Omdat je dan weet hoe je zonder hormonen kunt zorgen dat je niet zwanger wordt. Plus je kijkt tijdens de cursus heel precies naar de betrouwbaarheid van de verschillende natuurlijke en onnatuurlijke ‘anti’-conceptie-methoden, waardoor je een heel gefundeerde keuze kunt maken.


Arianne, 49 jaar.