“Vanwege een fibroadenoom gaven zoals mijn chirurg als huisarts het dringende advies nooit ‘de pil’ als anticonceptiemiddel te gebruiken.”

Een aantal jaar geleden heb ik een fibroadenoom in mijn borst gehad, wat operatief verwijderd is. Zowel de chirurg die mij opereerde als mijn huisarts gaven mij toen het dringende advies nooit “de pil” als anticonceptiemiddel te gebruiken. Om die reden ben ik op zoek gegaan naar een natuurlijk anticonceptiemiddel en van een vriendin hoorde ik over NFP-Nederland.
Nu inmiddels de cursus gevolgd. De Sensiplan consulente was ontzettend goed op de hoogte van de methode en erg enthousiast. Ook het cursusmateriaal was duidelijk en uitgebreid. En als je de regels goed toepast, is het een heel betrouwbare methode.

Het zou goed zijn als er meer bekendheid zou komen over de methode vooral bij huisartsen en verloskundigen zodat zij hier informatie over kunnen geven. Zeker nu steeds meer duidelijk wordt dat andere anticonceptiemiddelen niet zo onschuldig blijken te zijn als voorheen werd gedacht.
De Sensiplan methode (en de cursus) is een aanrader voor iedereen die op een natuurlijke manier met anticonceptie om wil of moet gaan!

Karina