“Bijzonder toch dat je lijf zelf aangeeft wanneer je vruchtbaar bent of niet?!”

Wij zijn Gert & Karlijn en ongeveer 3 jaar geleden hebben wij de Sensiplan-cursus gedaan. We waren over anticonceptie aan het nadenken en waren tot de conclusie gekomen dat we het liefst geen dingen wilden gebruiken zoals de pil bijvoorbeeld waarmee je je lijf beïnvloedt. Dit omdat ik graag gezond met mijn lijf wil omgaan. Gelukkig werden wij getipt om deze cursus te gaan volgen. Wij waren erg benieuwd naar deze manier van het weten wanneer je vruchtbaar bent en wanneer juist niet.

De cursus vonden we beiden erg interessant en zijn goed bezig gegaan met alle opdrachten die we meekregen. Heel handig om een boek te hebben waarin je alles kan vinden hoe we nou mijn vruchtbaarheid konden meten en daarnaast de opdrachten konden maken om te zien of we alles begrepen. De vragen die bleven liggen konden we elke keer aan onze consulente vragen als we een cursusavond hadden (die erg gezellig waren!). Op een eenvoudige manier kregen we deze methode onder de knie en kunnen we nu weten wanneer mijn vruchtbare periode is en wanneer deze is gestopt.

Ik ben er echt van onder de indruk hoe je op een eigenlijk makkelijke manier je eigen lijf kan leren kennen. Ik vind het echt bijzonder hoe ik nu dingen kan aanvoelen, omdat ik deze cursus heb gevolgd en daarmee mijn lichaam zoveel beter ken. Ik raad vaak vrouwen aan deze cursus te gaan doen, omdat je je zoveel meer bewuster wordt van wat er in je lijf gebeurd. Bijzonder toch dat je lijf zelf aangeeft wanneer je vruchtbaar bent of niet?! Naar mijn mening heb je daar geen pilletjes voor nodig en gooi je je hormoonspiegel ook niet in de war. Zeker een aanrader!

Gert en Karlijn