“Al deze kostbaarheden wil ik doorgeven aan de vrouwen om mij heen.”

De consulentenopleiding… Een wens vanaf de eerste dag dat ik de cursus volgde, maar wat ik nog wel een tijd had uitgesteld. Hectiek van het gezin en de financiën waren hier de reden voor. Maar oh… wat ben ik blij dat ik toch de stap heb gezet!!

Sensiplan heeft mij zo veel opgeleverd. Ik en mijn man zijn gegroeid in onze relatie, het thema seksualiteit is in mijn omgeving bespreekbaar geworden én het is natuurlijk een super anticonceptiemiddel wat zorgt dat we geen hormonen hoeven te slikken. Al deze kostbaarheden wil ik doorgeven aan de vrouwen om mij heen. Ik wil iedereen kunnen zeggen “kom maar bij mij”. Het is zo veel makkelijker en mooier om mensen vanuit relatie dit moois mee te geven. Dat is de reden dat ik vooral tijd en financiën heb vrijgemaakt en nu volop de ruimte heb om mijn hart te kunnen laten spreken in mijn omgeving. In mijn werk als ambulant begeleider kom ik veel mensen tegen en het thema “goed voor jezelf zorgen” speelt bij iedereen. Dus of het nu een cliënt is, een WMO consulent of een collega, ik heb altijd de theorie en de praktijkervaring paraat om anderen te prikkelen en te helpen op dit gebied. Tegen iedereen die er over nadenkt om de consulentenopleiding te volgen, wil ik graag zeggen: “Als je merkt dat het een stukje van jezelf raakt… Ga er dan voor! Jij en je omgeving zijn het waard!”

Anneke Folkers (Consulente in Voorthuizen)